Per gentilesa de l’Associació d’Estudis Històrics de l’Automoció, ex-treballadors/res de l’Hispano Suiza i Pegaso, et convidem a l’Exposició: Els motors de l’Hispano Suiza a Pegaso.

L’exposició consisteix en les làmines dels principals motors que es van desenvolupar en l’enginyeria de Motors de Barcelona, des del tipus 66 G original Hispano de cicle Otto, fins als motors de 400 CV que muntaven els Pegaso Troner.

Comença amb una mica d’història de l’empresa Hispano-Suiza i el temps transcorregut des de la seva fundació i orígens, fins a la adquisició per part de l’INI i la seva nacionalització.

Seguidament es presenten els motors més significatius, afegint un tema d’actualitat com és el dels vehicles elèctrics de zero emissions.

D’aquí es passa a un resum dels diferents components de motor, com ara cigonyal, bloc, arbre de lleves, equip elèctric, corretges, ventilador, culates i vàlvules, etc.

Per acabar, pel que fa a el tema de làmines, s’acomiada l’exposició desitjant hagi agradat la visita fent esment als col·laboradors i el seu interès, aprofitant per informar de la presència de l’Associació en les xarxes socials (Facebook) i la pàgina web, indicant el nostre lloc de reunions setmanals, dia i hores.

També formen part de l’exposició algunes peces propietat de l’Associació, fotografies i petits objectes relacionats amb la marca Pegaso.

MÉS INFORMACIÓ

Ir a la barra de herramientas